Hvorfor velge oss

ERA Geo er et uavhengig spesialistselskap innenfor geoteknikk, som jobber aktivt innenfor det geotekniske miljøet. Vi bistår i prosjekter over hele Norge.


Uavhengige spesialister i geoteknikk

Alt kan rase hvis fundamentet er ustabilt. Vi har kompetansen og erfaringen som gir deg og byggeprosjektet trygg grunn.

Vi leverer geotekniske analyser og rapporter for private og offentlige aktører. Smidighet er en viktig verdi for oss, og vi liker like godt å levere inn til store, komplekse prosjekter og ha prosjektlederansvar, som å utføre uavhengige oppdrag til private.

ERA Geo ble etablert i 2018 med hovedkontor i Molde og er et selskap i vekst. Pr i dag er vi 9 ansatte.

Kunnskap og engasjement


Vårt mål er å være faglig best. Vi tuller gjerne med at vi kan være rasgalne og steintullete, men sannheten er at vi er opptatt av å være gode og faglige i grunn. Geotekniske vurderinger har store konsekvenser for liv og landskap. Å bidra aktivt innen det geotekniske fagmiljøet i Norge og internasjonalt faller naturlig for oss. Vi er veiledere for studenter innen geoteknikk for NTNU. Som partnerbedrift i Ingeniører Uten Grenser og støttemedlem i Norsk Geoteknisk Forening (NGF) støtter vi nye prosjekter, deler innsikt og holder oss faglig oppdaterte. Det er avgjørende for oss og kommer deg som kunde til gode.

I tillegg har vi verv og legger ned tid og innsats i fagorganisasjoner som Standard Norge og NGF.

Nok om oss - la oss snakke litt om deg


Uansett om du skal i gang med et stort eller lite, privat eller offentlig prosjekt, så trenger du å kjenne grunnforholdene. Vi har utstyr og kompetanse til å gjøre undersøkelser under vann, på land og høyt til fjells.

Å være i forkant med geotekniske undersøkelser er lovpålagt i mange tilfeller. Men du kan også spare prosjektet for mye penger og hodebry med å involvere geoteknikere tidlig. Det kan gi raskere byggetid, spare kostnader og sørge for en tryggere byggeplass. Dette sikrer effektiv gjennomføring av ditt prosjekt.

Er det kvikkleire i området? Berg i dagen? Rasfare? Bør du spunte, gå for peler eller kombinere de to? Hva trengs for å svare innsigelsene fra byggteknisk avdeling? Du får hjelp, råd og dokumentasjon som gjør at du står stødigere i møte med byggesaksbyråkrati og samarbeidspartnere.

Vi vil gjøre vårt ytterste for å gi deg et økonomisk godt prosjekt gjennom god rådgiving.

  • Det jeg likte best med samarbeidet var resultatet av rapporten - selvfølgelig! Den gir meg lov til å bygge, og var grei for meg å forstå uten å være fagperson. Resultatet av undersøkelsen gjør at jeg kan plassere huset slik jeg vil, jeg kan bygge sokkel - jeg fikk flere muligheter, egentlig. “Kjøle greitt” at tilbudet er oversiktlig og lett å forstå- der pekte Era Geo seg ut. Å få resultatet gikk raskere enn vi trodde. Prisen var fin sammenlignet med konkurrentene. Ikke noen store overraskelser, og det er viktig.
    Janne Ørsund Bruseth
  • ERAs løsning var mer gunstig enn konkurrentene - det kom til og med ørlite grann under budsjett. Det gikk veldig kjapt og greit og fort. Alt gikk som avtalt.
    Runar Tandstad
  • Jeg anbefaler Era Geo! Klart billigst på pris, og veldig greit å forstå tilbudet. Hele prosessen gikk raskt. I tillegg var han som borra veldig flink til å forklare, og jeg spurte mye. Veldig bra!
    Karsten Ivar Sunde